Hiljaiseloa nettielämässä, mutta se ei tarkoita sitä, etteivätkö puikot ja koukku olisi viuhuneet...Hexagon on edennyt muutaman palasen verran ja vanne on mukavasti löystynyt; uuden palan värimaailman miettiminen ei enää kestä niin hirvittävän kauan ja pähkäily on oikeastaan ihan hauskaa puuhaa.

Hexagon jäi kuitenkin ainakin hetkeksi tauolle, kun adoptoin serkultani ison kasan puikkoja ja pari kerää seiskaveikan raitalankaa. Kiitokseksi puikkotäydennyksestä päätin neuloa saadusta langasta sukat ja lapaset. Malliksi sukkiin valitsin hyväksi havaitun palmikkoneuleen viime syksyn Novitasta. Olen aiemmin tehnyt samanlaiset sukat luonnonvalkoisesta, mutta nyt testasin mallin soveltumista raitalangalle. Aluksi en ollut yhtään vakuuttunut, mutta loppujen lopuksi kuvio on mielestäni oikein kiva myös raitalangalla toteutettuna. Alla olevista kuvista voitte itse tehdä omat johtopäätöksenne :)  Pidin tästä kyseisestä mallista siksi, että näyttävät sukat saa yksinkertaisilla kikoilla. Ei tarvitse olla kokoaikaa laskemassa kerroksia, kun mallikerta on vain neljän kerroksen korkuinen ja palmikon toteuttamiseen ei tarvita apupuikkoa, vaan silmukoita siirrellään puikolta toiselle. Suosittelen kokeilemaan, jos malli yhtään miellyttää silmää! Lapasiin nappasin sukkien kuvion kulkemaan kämmenselässä, muuten ne on toteutettu lapasen perusohjeen mukaisesti. Tein peukalon ensimmäistä kertaa kiila-tekniikalla ja yllätyin positiivisesti! En ole aiemmin ollut mikään erityisen innokas lapasten neuloja, sillä peukku on aina ollut jotenkin hankala saada osumaan oikealle kohdalle, ja sukat ovat yleensäkin olleet kivemmat tehdä. Mutta nyt peukku istuu kuin unelma, ja kiila oli muutenkin todella helppo tehdä. Uskoisin, että tämän uuden tekniikan myötä myös lapaset alkavat houkutella ihan uudella tavalla.

Tällaiset niistä siis tuli:

Lanka 7-veljestä Raita 896 (harm.-l.valk-ruskea). Sukkien malli Novita Syksy 2010

 

Lähikuvaa kuviosta:

 

Ja tällaiselta näyttävät aiemmin tehdyt sukat, lankana 7-veljestä luonnonvalkoinen:

190683_10150221547707598_583272597_90803

Neulominen tuntui tiiviin virkkauskauden jälkeen oikein mukavalta. Nyt sitten on pähkäiltävänä, että mitä seuraavaksi. Tietysti hexagonia, ja parit sukat odottaisivat päättelyä. Mutta mutta... Olen suunnitellut jossain vaiheessa tekeväni perinteiset palatossut dominotekniikalla, Ullaneuleen sivuilta löytyi kiva ohje. Lankana olin ajatellut jotain valmiiksi raidoitettua/kuvioitua lankaa, sillä ihastuin raitalangasta dominotekniikalla neulottuun täkkiin. Lisäksi haaveissa olisi jokin "oikea vaate" itselleni. Pari kivaa vaihtoehtoa olen Novitan lehdistä löytänyt, mutta mikään niistä ei ole vielä saanut aikaan sykäystä aloittaa hommat . Pari kerää Novitan Puroa odottaisi myös pääsemistä myssyksi. Torkkutäkki-ideoitakin olisi useampi pääkopassa hautumassa. Olisi myös kiva virkata jonkin sortin pitsiliina. Valinnan vaikeutta siis. Kunnon kipinää odottaessa taidan koittaa hoitaa nuo keskeneräiset hommat pois alta, sen jälkeen voikin hyvillä mielin alkaa ihan uusiin projekteihin.