Pitkän pähkäilyn jälkeen päätin perustaa ikioman käsityöaiheisen blogin. Blogipohjan käyttö on vielä hakusessa, mutta jospa se tästä pikkuhiljaa... Käsityöt ovat kiehtoneet jo pikkutytöstä lähtien, ensin taisi käteen tarttua virkkuukoukku ja sitten puikot. Ompeluakin on tullut jonkin verran harrastettua, mutta koska en omista omaa konetta, on se jäänyt viimeaikoina vähemmälle. Pääni on aina pursunnut erinäisiä ideoita, mutta toteutuksen kanssa on sitten ollut vähän niin ja näin... Parittomia sukkia, korkkaamattomia lankakeriä ja sitten niitä täysin idea-asteelle jääneitä juttuja. Mutta viimeisen vuoden aikana minua on puraissut tuottelias käsityökärpänen ja töitä on valmistunut ennätystahtiin! Kavereiden kiinnostus tekeleitäni kohtaan sai sitten aikaan idean omasta blogista. Joten tässä teille Puikot, lankaa ja liikaa ideoita! Tervetuloa tutut ja kenties myös tuntemattomat!

Tällä hetkellä olen innostunut virkkaamaan tilkkutäkkejä. Kolme isoäidinneliötäkkiä onkin valmistunut (kuvia kenties myöhemmin) ja nyt on työn alla Hexagon-peitto. Idean sain Seijasiskon upeasta peitosta ja ohje tilkkuihin löytyi Attic 24 -blogista. Vaikken aiemmin ole käyttänyt englanninkielisiä ohjeita ja osa termeistä oli ihan outoja, avautui hexagonin idea tosi helposti mukana olleiden kuvien avulla. Langaksi valitsin tutun ja turvallisen Seiskaveikan. Vaikka tilkut ovatkin helppoja, niin onhan tämä melkoinen pilkunviilaajan painajainen! Päädyin tekemään peittoa ns. tajunnanvirta-tekniikalla, eli ilman valmista sommitelmasuunnitelmaa. Ja siinä sitä sitten tällainen täydellisyyden tavoittelija on melkoisessa pulassa, kun pitää miettiä, että minkälaisen tilkun sitä sitten tekisi ja mihin kohtaan, kun ei saisi samoja värejä tulla samaan kohtaan vierekkäisissä tilkuissa... Luojan kiitos päädyin tekemään tilkkujen reunat valkoisella, enkä Atticin peiton tapaan eri väreillä! Yhdistäminenkin kun jättää selkeän "kädenjäljen", mutta samanvärisissä reunuksissa se ei sentään niin näy. Täytyy koittaa ottaa tämä työ sellaisena Vanteen löysennys -harjoitteena... Värivalintoihin olen oikein tyytyväinen, kunhan en nyt menetä järkeäni sen sommittelun kanssa.

Lopuksi vielä pieni makupala hexagonistani:

Lankana siis Novitan 7-veljestä (Luonnonvalkoinen 010, vaaleanharmaa 047, siniturkoosi 310, oranssi 278, "martta-punainen" 533 (Marttojen juhlavuoden erikoislanka, ostettu pari vuotta sitten) ja vihreä 309).