Mies kaipaili taasen uusia golfvanttuita. Siis sellaisia vähän reilumman kokoisia lapasia, joiden alle mahtuu golfhanska. Langan laatu- ja väritoiveet olivat sellaiset, että sain ihan luvan kanssa lähteä lankaostoksille (lankoja on kuulemma ihan liikaa...)! Lankana siis Novita Nallea oranssina (278) ja turkoosina (350). Ohjeena käytin jälleen Novitan sivuilla olevaa lapasen perusohjetta, lisäten miehen lapasen silmukkamäärään yhden silmukan per puikko. Toiveena oli myös, että lapasten väritys tehdään peilikuvana. Tällaiset niistä sitten tuli:

WP_000645-normal.jpg

 Värivalinta oli kyllä tosi hyvä, ja peilikuvana tehty raidoitus on mukavan näköinen; tuo kivasti ilmettä ja hauskuutta, mutta on kuitenkin harmoninen eikä hyppää liikaa silmille. Mieskin oli oikein tyytyväinen lopputulokseen.

Oli kyllä mukava kutoa lapasia pitkästä aikaa. Teen niitä ihan liian harvoin, vaikka valmistuvat paljon nopsempaan kuin sukat ja vaikka itselläkin olisi niille enemmän käyttöä kuin sukille. Luulen, että lapasten välttely johtuu siitä, että peukalon saaminen kohdalleen sillä merkkilanka-systeemillä on ollut jotenkin hankalaa. Opettelin kiilapeukalon "muutama lapanen sitten" ja se kyllä istuu kuin unelma. Ei tarvita mitään mittailuja ja paikan arvuutteluja, vaan homma toimii ihan perusohjeen mukaisesti.  Näiden lapasten innoittamana aionkin seuraavaksi tehdä lapaset itselleni ihanan raikkaasta Nalle Luontopolun Koivu -langasta.