Kesä- ja heinäkuu mennä hujahtivat ihan huomaamatta ja elellään jo elokuuta. Käsityörintamalla on ollut suht hiljaista, mutta jotain pientä on kuitenkin tullut näprättyä. 

Viimekesäiseen tapaan olen virkannut pipoja samaa tuttua mallia muokaten. Kuvassa kolme Novitan Miamista tehtyä pipoa, lisäksi kummitytöille meni pari Puro Batikista virkattua lätsää. Näitä on niin kiva tehdä! Tuossa persikan värisessä olen käyttänyt vähän turhan pientä koukkua (olisikohan ollut 3 tai 3,5) mutta noihin pinkkeihin otin käyttöön isomman koukun, ja jälki on heti paljon nätimpi kun langan hieman samettisen oloinen pinta pääsee paremmin esiin. Ja mahtuupa paremmin päähän. 

WP_001663-normal.jpg

 

Heinäkuussa syntyneelle kaverin pienelle prinsessalle tein sukat ja tumput Woolista. Sukkiin vinkkiä haettu Novitan sivuilla olleesta Marttojen vauvasukista; varsi on muutettu 2 o 2 n -joustinneuleeksi (käännetty) + tehty nauhakuja. Tumpuissa on 40 s, nirkko(?)reunus, nauhakuja ja perus nelitahokavennus kärjessä.

WP_001641-normal.jpg

 

Tämän kesän hauskin näpräys oli ehdottomasti tämä kuulokkeiden tuunaus: WP_001635-normal.jpg

Irronneet pehmusteet saatiin pysymään paikoillaan virkkaamalla puuvillalangasta päällinen, lankana Hjerte Garn Primavera. Idea ei ole oma, vaan työkaverin, joka oli samalla tavalla tuunannut omat luurinsa. Laatikossa pyörii parit muutkin kuulokkeet odottamassa tuunausta.

Näiden töiden lisäksi kesän aikana on valmistunut neulekauluri synttärilahjaksi kummitytölle (kuva tulee, jahka jaksan hieman muokata kuvaa) ja pari ystävännauhaa. Nuo ystävännauhat ovat hyvä esimerkki siitä, miten sormet muistavat vanhat taidot. En ollut tehnyt niitä lähes kahteenkymmeneen vuoteen ja luulin, etten osaa enää tehdä solmuja, mutta yllättäen sormet alkoivat kuin itsestään punomaan nauhaa. Hauskaa puuhaa, kivaa vaihtelua neulomiselle ja virkkaamiselle.  

Lähestyvä syksy on saanut jälleen pään pursuilemaan erilaisia ideoita, mutta olen koittanut hillitä itseäni ja orientoitua tuon järjettömän seiskaveikkavaraston pienentämiseen. Ehkä tässä täytyy alkaa urakoimaan sukkia ja vanttuita ja sen sellaisia pukinkonttiin...